Új 2x2 Verseny Kocka

2x2 verseny kocka

ÚJ 2x2 verseny kocka!

Az eredeti Rubik 3x3x3 kocka kis testvére. Ne tévesszen meg - egyszerűbbnek tűnik, de még mindig kihívást jelent. A teljesen új tervezés eredményeként a kocka egyenletesebb, gyorsabb és megbízhatóbb. A kocka mérete 4,5 cm X 4,5 cm X 4,5 cm

 

A 2x2-es mini kocka a világ legkelendőbb eredeti Rubik-kocka kistestvére. Bár a kis mérete miatt kevésbé tűnik félelmetesnek, ettől még szintén zavarba ejtő kihívást jelent. A cél ugyanaz, mint a nagyobb testvérénél, minden oldalt olyan lépés kombinációval forgatni, hogy a végén 6 egyszínű oldalt kapjunk. A mini Rubik-kocka ugyanazt a geometriai és logikai készségek építését kínálja és ugyanazokat az elveket használja mint a hagyományos Rubik kokca. Ha még nem sajátította el a nagy testvér kirakását, a mini kocka remek kiindulópont, hogy megtanulja a logikai variácókat a megoldásához.

Az egyik legegyszerûbb Rubik játék, amit ma Magyarországon kapni lehet. Ránézésre 8 kis kocka alkotja. Ha viszont szétszedjük, láthatjuk, hogy összesen 27 alkotórésze van. Ha jól megfigyeljük ezt a felépítést észrevehetjük, hogy végülis megegyezik egy 3x3x3 kocka felépítésével, amibõl az élkockák összezsugorodtak, és a kocka belsejébe kerültek. Az oldalakat elforgatva sokféle mintázatot hozhatunk létre rajta, melyeknek a variációja: 3.674.160 Ugye nem is olyan sok! ( Ebbõl az az 1 amikor kész van, még akár véletlenül is kiforgatható) :)

A 2x2x2-es játék volt az amit Rubik ernõ elöször meg akart csinálni, de nem tudta hogyan oldja meg a belsõ szerkezetet. Ezért van az, hogy a 3x3x3-as kockát elöbb és a 2x2x2-est késöbb találta ki. A kocka szabadalma 1983-ból származik (és értelemszerûen Rubik Ernõ nevéhez fûzõdik), tehát 8 évvel a 3x3x3-as kocka után lett kitalálva a szerkezeti megoldás! Amióta a 2x2x2-es kocka megjelent, nagyon sok hasonló játék jelent meg a piacon, ami alapvetõen ugyanezt a mechanizmust használja, csak egy kicsit mésképpen. Ilyen például a 2x2x2-es gömb, a Simphsons head, a Darth Moul's head, és sorolhatnám továb. Persze ezek többsége mind külön szabadalom alá tartozik, bár személy szerint én úgy vélem ezek mind lopott ötletek, de ezt mindenki maga döntse el.

Ha tetszik a játék a RubikShop-ban megvásárolhatod.


Nyomtatás