GiiKer okos kocka - Rubik
Elérhetőségünk: Címünk 1115 Bp., Bartók Béla út 152/c fsz 7. - Rubik
Nyitvatartásunk: H-P 9-16:30 - Rubik
Promóciós Rubik kocka termékek - Rubik
Cubeman, Rubik kocka - Rubik
previous arrow
next arrow
Slider

Rubik Ernő

  • Rubik Ernő 1944. július 13.-án Budapesten született. Édesapja repülőgép mérnök, aki egy vitorlázógép-gyártó céget alapított.

Idézetek

"A kocka és annak nem könnyen, de végül is megszerezhető eredménye lehetővé tette számomra, hogy csakis azt csináljam, amit szeretek. Nincsenek más irányú elkötelezettségeim, olyan kényszereim, ami miatt, sajnos, az emberek közül sokan a munkát negatív fogalomként értelmezik. Nem olyan pozitívumként, mint ahogy én gondolkodom róla. Persze megértem őket, hiszen a "kényszermunka" nem jó dolog. Az önkéntesen végzett értelmes tevékenység viszont nagyon is. Az élet sok mindent produkál, s én csak azt tudom kívánni mindenkinek, hogy valamilyen módon eljusson idáig. Persze minden tevékenységben meg lehet találni azt a bizonyos értelmes mozzanatot. Néha nehéz." /Rubik Ernő/

A Rubik Kocka

Rubik Ernő eleinte a 2×2×2-es kockát szerette volna megalkotni. Az első probléma a kocka összeállítása volt: nem tudta, hogy hogyan lehetne mind a három tengelye körül elforgathatóvá tenni a kockát. Rubik először gumigyűrűkkel próbálta egymáshoz rögzíteni a kis kockákat, de ez így nem sikerült, mivel egy idő után a gumiszalagok elszakadtak.

Kronológia

1873 Sam Lloyd 15-ös tologatós rejtvénye (Ezt tartják a Rubik Kocka alapjának. Valószínűleg azért mert ez hasonlítható leginkább a kockához, bár ez csak 2 dimenziós!)

Elérhetőségek

Artrade Kft.
Cím: 1115 Budapest, Bartók Béla út 152/C fsz.7-9.
(a 136 szám melletti sárga épületben)
Telefon: +36-1-786-1701
E-mail: info@rubik.hu

Térkép