hétfő, július 22, 2019
Introtext Megoldások Rubik óra
Rubik óra
Rate this item
(2 votes)
Nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik!
Szerintem nem sokkal nehezebb a Rubik's Magic-nél, és sokkal könnyebb mint a 2x2x2.

 


Na, lássuk, hogy is van ez:
A fenti képen meg tudod nézni, hogy melyik szám mit jelent.

 


 

1. lépés: A 4-es számú óra kirakása:
Egyszerűen állítsuk be!

 


2. lépés: A 2-es számú óra beállítása:
A 2-es számú pöcköt nyomjuk ki, a többit meg nyomjuk át a túloldalra. A 2-es számú tekerővel tekerjük a kívánt állásba a 2-es számú órát.

 


3. lépés: Az 5-ös számú óra beállítása:
A 4-es számú pöcköt nyomjuk ki, a többit meg nyomjuk át a túloldalra. A 4-es számú tekerővel tekerjük a kívánt állásba az 5-ös számú órát.

 


4. lépés: A 6-os számú óra beállítása:
A 1-es számú pöcköt nyomjuk ki, a többit meg nyomjuk át a túloldalra. A 1-es számú tekerővel tekerjük a 2-es, a 4-es és az 5-ös számú órát ugyanabba az állásba, mint a 6-os óra, majd nyomjuk ki a 2-es számú pöcköt, és állítsuk a kész órákat a kívánt állásba.

 


5. lépés: A 8as számú óra beállítása:
A 1-2. számú pöcköt nyomjuk ki, a többit meg nyomjuk át a túloldalra. A 1-es számú tekerővel tekerjük a 2-es, a 4-es, az 5-ös és a 6-os számú órát ugyanabba az állásba, mint a 8-as óra, majd nyomjuk ki a 1-es, a 2-es és a 3-as számú pöcköt, és állítsuk a kész órákat 12 órára.

 

Ezzel kész az első oldal!

 


 

Nézzük a másik oldalt:

 

 

1. lépés: A 4-es számú óra kirakása:
Egyszerűen állítsuk be!

 


2. lépés: A 2-es számú óra beállítása:
A 2-es számú pöcköt nyomjuk ki, a többit meg nyomjuk át a túloldalra. A 2-es számú tekerővel tekerjük a kívánt állásba a 2-es számú órát.

 


3. lépés: Az 5-ös számú óra beállítása:
A 4-es számú pöcköt nyomjuk ki, a többit meg nyomjuk át a túloldalra. A 4-es számú tekerővel tekerjük a kívánt állásba az 5-ös számú órát.

 


4. lépés: A 6-os számú óra beállítása:
A 1-es számú pöcköt nyomjuk ki, a többit meg nyomjuk át a túloldalra. A 1es számú tekerővel tekerjük a 2-es, a 4-es és az 5-ös számú órát ugyanabba az állásba, mint a 6-os óra, majd nyomjuk ki a 2-es számú pöcköt, és állítsuk a kész órákat a kívánt állásba.

 


5. lépés: A 8-as számú óra beállítása:
A 1-es és a 2-es számú pöcköt nyomjuk ki, a többit meg nyomjuk át a túloldalra. A 1-es számú tekerővel tekerjük a 2-es, a 4-es, az 5-ös és a 6-os számú órát ugyanabba az állásba, mint a 8-as óra, majd nyomjuk ki a 1-es, a 2-es és a 3-as számú pöcköt, és állítsuk a kész órákat 12 órára.

 


6. lépés: Az 1-es számú óra kirakása:
A 2-es, a 3-as és a 4es számú pöcköt nyomjuk ki, a többit meg nyomjuk át a túloldalra. A 2-es számú tekerővel tekerjük a 2-es a 4-es sz 5-ös, a 6-os és a 8-as számú órát ugyanabba az állásba, mint az 1-es óra, majd nyomjuk ki az 1-es számú pöcköt, és állítsuk a kész órákat a kívánt állásba.

 


7. lépés: A 3-as számú óra beállítása:
Az 1-es, a 3-as és a 4-es számú pöcköt nyomjuk ki, a többit meg nyomjuk át a túloldalra. A 1-es számú tekerővel tekerjük a 2-es, a 4-es, az 5-ös, a 6-os és a 8as számú órát ugyanabba az állásba, mint a 3-as óra, majd nyomjuk ki a 2-es számú pöcköt, és állítsuk a kész órákat a kívánt állásba.

 


8. lépés: A 7-es számú óra beállítása:
Az 1-es, a 2-es és a 4-es számú pöcköt nyomjuk ki, a maradék egyet meg nyomjuk át a túloldalra. Az 1-es számú tekerővel tekerjük a 2-es, a 4-es, az 5-ös, a 6-os és a 8as számú órát ugyanabba az állásba, mint a 7-es óra, majd nyomjuk ki a 3-as számú pöcköt, és állítsuk a kész órákat a kívánt állásba.

 


9. lépés: A 9. számú óra beállítása:
Az 1-es, a 2-es és a 3-as számú pöcköt nyomjuk ki, a többit meg nyomjuk át a túloldalra. A 1-es számú tekerővel tekerjük a 2-es, a 4-es, az 5-ös, a 6-os és a 8as számú órát ugyanabba az állásba, mint a 9-es óra, majd nyomjuk ki a 4-es számú pöcköt, és állítsuk a kész órákat a kívánt állásba.

 


És ezzel kész is vagyunk!

Játékleírás

Ha tetszik a játék a RubikShop-ban megvásárolható.


Hivatalos keverés

 

Többnyire ez sok gondot szokott okozni, mert nem olyan egyszerű leírni egy programmal, hogy az generáljon random keverést, és érthető is legyen mindenki számára.
Most annak a keverőprogramnak a keverését fogom elmagyarázni, ami a letöltések résznél is ott van, illetve a hivatalos versenyeken használnak.
Először is egy példa:

 

UU u=6
dd d=-5
Namármost mit is jelentenek ezek?
Az első sor úgy kezdődik, hogy UU és alatta dd, ez azt jelenti, hogy a felső két pöcök U azaz Up azaz fenti állásban van, míg a két alsó d azaz down azaz lenti állásban vagyi át van nyomva a túloldalra. Ezek után van egy olyan, hogy: u=6 d=-5 Ez azt jelenti, hogy a két U állásban lévő pöcök által meghatározott jobb illetve bal felső állítócsavaron 6-ot forgatunk óramutató járásával megegyezően (csak az egyiken mert a másik is forog ugyebár vele). Míg az alsó két állítócsavaron 5-öt forgatunk az óramutató járásával ellenkezően (szintén csak az egyiken, mert a másik forog vele)
Itt az első sor úgy kezdődik, hogy dU és alatta szintén dU, ez azt jelenti, hogy a jobb felső és a jobb alsó pöcök fenti állásban, míg a bal felső és bal alsó lenti állásban van. A másik része az pedig u=-5 és d=-2 ez azt jelenti, hogy az U állású csavarokon -5öt forgatunk, míg a d állásúakon -2-őt.
A továbbiakban ugyanezen szisztéma szerint forgatjuk.
Ha valahol a szám 0, ott nem forgatunk az állítócsavaron, illetve ott se ahol nincs szám!
Az eredmény:
szemközti oldal: (ezt tartottuk végig elöl)
Szép sorban ahogy a számok mutatják azon a számon áll az óra mutatója!
Akárcsak a hátsó oldalon, ahogy a számok mutatják, azokon áll az órák mutatója
dU u=-5
dU d=-2
dd u=-1
UU d=0
Ud u=-1
Ud d=0
dU u=3
UU
Ud u=-2
UU
UU u=2
Ud
UU u=0
dU
UU u=3
UU
dd d=6
dd
dd
dd
Result
Front:
12  6   3
10  5   6
3  11 11
Back:
9   8  12
11  1   1
1   1   9
Login to post comments

Archívum

rubikkocka.hu

Kezdő, haladó és profi versenykockások weboldala, ahol mindent megtalálhattok egy helyen. A kockások közösségének fenntartott rubikkocka.hu weboldalon megtaláhatjátok a kirakásokat, a fórumot és a heti rendszerességgel írt Rubik blogot is.